Πέντε «πρώην» της Λίβερπουλ που… προτιμούσαν τις Εθνικές τους
Σαββατοκύριακο χωρίς Πρέμιερ Λιγκ το συγκεκριμένο λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και τα μεγάλα αστέρια του πρωταθλήματος απαλλάσσονται από την εξοντωτική πίεση που ασκούν πάνω τους κάποιες «βαριές» αγγλικές φανέλες…
Αυτή της Λίβερπουλ για παράδειγμα έχει κατά το παρελθόν αναγκάσει κάποια πρωτοκλασάτα ονόματα να παρουσιάσουν ένα πιο υποτονικό προφίλ στο «Άνφιλντ», παρά το γεγονός ότι στις διακοπές των πρωταθλημάτων αλλά κυρίως στα καλοκαιρινά τουρνουά συνέχιζαν να δείχνουν την πραγματική τους αξία τιμώντας στο εθνόσημο. Ας θυμηθούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Ελ Χατζί Ντιούφ
Το καλοκαίρι του 2002 ο Ελ Χατζί Ντιούφ και η Σενεγάλη συστήνονται για τα καλά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό φτάνοντας ως στα προημιτελικά του Μουντιάλ που διεξήχθη στα γήπεδα της Άπω Ανατολής. Ο εκκεντρικός επιθετικός συμπεριλαμβάνεται στην «All Star» ομάδα του συγκεκριμένου τουρνουά και ψηφίζεται Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς, αναγκάζοντας τον Ζεράρ Ουγιέ να ξοδέψει δέκα εκατομμύρια λίρες για να τον προσθέσει στο οπλοστάσιό του. Τα οκτώ τέρματα ωστόσο που σημείωσε στα τρία χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ αλλά και το φτύσιμο σε οπαδό της Σέλτικ κατά τη διάρκεια αναμέτρησης των δύο ομάδων για το Κύπελλο UEFA δεν ήταν αυτό ακριβώς που περίμενε ο Γάλλος τεχνικός.
Ρόμπι Κιν
Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ιρλανδίας δήλωνε επί 17 ολόκληρα χρόνια «παρών» στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, από το οποίο και αποσύρθηκε με την ολοκλήρωση του καλοκαιρινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Γαλλίας μετρώντας 146 συμμετοχές και 68 γκολ. Η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2008 από την Τότεναμ χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα αλλά δεν διήρκησε πολύ καθώς τα μόλις επτά τέρματα που κατάφερε να σημειώσει τον οδήγησαν και πάλι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
Κρίστιαν Πόουλσεν
Μια από τις πιο αποτυχημένες κινήσεις του Ρόι Χότζον κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στο Λίβερπουλ. Ο Δανός αμυντικός χαφ αποκτήθηκε το 2010 από τη Γιουβέντους έναντι του ποσού των 4.65 εκατομμυρίων λιρών και έφυγε έναν χρόνο αργότερα για τη γαλλική Εβιάν κρατώντας για ανάμνηση τις 12 αδιάφορες συμμετοχές που πραγματοποίησε στο Νησί. Για όσους προτιμούν να τον θυμούνται με τα χρώματα της χώρας του ωστόσο θα είναι πάντα ο μεστός κεντρικός χαφ με τις 92 συμμετοχές και τα 6 τέρματα.
Φερνάντο Μοριέντες
Ο Ισπανός επιθετικός έβρισκε δίχτυα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των «φούριας ρόχας» σε ποσοστό 57.44% καθώς στις 47 εμφανίσεις του με το εθνόσημο μάτωσε 27 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Κατά τη διάρκεια της 18μηνης παρουσίας του στο ρόστερ των «κόκκινων» ωστόσο δεν κατάφερε να αποκτήσει ανάλογη επαφή με τις αντίπαλες εστίες και αποχώρησε το 2006 για τη Βαλένθια μετρώντας μόλις 12 γκολ σε 60 συμμετοχές.
Ριγκομπέρτ Σονγκ
Το «Λιοντάρι» του Καμερούν φόρεσε το περιβραχιόνιο της Εθνικής του ομάδας επί σειρά ετών και αποσύρθηκε με 137 διεθνείς συμμετοχές στην πλάτη του, αποτελώντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές των Μουντιάλ του 1998 αλλά και του 2002. Ο γάμος του με τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 1999 παρά τις 34 παραστάσεις που έδωσε μέσα σε μια σεζόν δεν θεωρήθηκε επιτυχημένος και αποχώρησε στο τέλος της χρονιάς για τη Γουέστ Χαμ όπου επίσης δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του.