Απώλεια ενός μεγάλου ρεκόρ από την Τσέλσι (Μέρος 2ο)

Με αφορμή την αποτυχία της Τσέλσι να κάνει το 6 στα 6 στους ομίλους, κάτι μοναδικό για αγγλική ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, το england365 κάνει μια αναδρομή στην πορεία των εκπροσώπων της Πρέμιερ Λιγκ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Απώλεια ενός μεγάλου ρεκόρ από την Τσέλσι (Μέρος 2ο)

Η χρυσή αγγλική επταετία

Την επόμενη περίοδο στον Β’ όμιλο η Άρσεναλ ήταν 1η (3-1-2) μπροστά από τις Λοκομοτίβ Μόσχας , Ίντερ και Ντιναμό Κιέβου, όπως και η Μάντσεστερ Γιουν. (5-0-1 )στον Ε’ με αντιπάλους τους Στουτγκάρδη ( η ομάδα που νίκησε τους «κόκκινους διαβόλους), Παναθηναϊκό και Ρέιντζερς αλλά και η Τσέλσι (4-1-1) στον Ζ’ κόντρα στις Σπάρτα Πράγας, Μπεσικτάς και Λάτσιο.
 
Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκλείστηκε αμέσως μετά από την Πόρτο ενώ η Τσέλσι έβγαλε εκτός στα προημιτελικά την Άρσεναλ πριν με τη σειρά της σταματήσει στα ημιτελικά με αντίπαλο την Μονακό.
 
Το 2004-05 η Λίβερπουλ στον Α’ όμιλο ήταν 2η (3-1-2) πίσω από την Μονακό και ξεπέρασε στη διαφορά τερμάτων τον Ολυμπιακό (τελευταία ήταν η Λα Κορούνια), το ίδιο και η Μάντσεστερ Γιουνάινεντ (επίσης 3-1-2) στον Δ’ (πίσω από τη Λιόν και μπροστά από τις Φενερμπαχτσέ και Σπάρτα Πράγας), ενώ 1η η Άρσεναλ (2-4-0) στον Ε’ κόντρα στις Αϊντχόφεν , ΠΑΟ και Ρόζενμποργκ και η Τσέλσι (4-1-1) στον Η’ με αντιπάλους τις Πόρτο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παρί Σεν Ζερμέν. Στην επόμενη φάση η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ Μίλαν, η Άρσεναλ από τη Μπάγερν και η Τσέλσι στα ημιτελικά από την ακολούθως θριαμβεύτρια στον συγκλονιστικό τελικό της Πόλης Λίβερπουλ).
 
Τη σεζόν 2005-06 η Άρσεναλ ήταν 1η (5-1-0) στον Β’ όμιλο (με αντιπάλους τους Άγιαξ , Τουν και Σπάρτα Πράγας) όπως και η Λίβερπουλ (3-3-0) στον Ζ’ κόντρα στην Τσέλσι (2η με 3-2-1) και τις Μπέτις και Άντερλεχτ ενώ αντίθετα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταποντίσθηκε στον Δ’ (1-2-3) μένοντας τελευταία πίσω από τις Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Λιλ. Στην επόμενη φάση όμως η Τσέλσι αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα, και η Λίβερπουλ από τη Μπενφίκα ενώ αντίθετα η Άρσεναλ έφθασε ως τον τελικό χάνοντας με δραματικό τρόπο στο Παρίσι από την Μπαρτσελόνα.
 
Η τελειότητα
Την επόμενη περίοδο ήρθε η αγγλική τελειότητα καθώς η Τσέλσι ήταν 1η (4-1-1) στον Α’ (κόντρα στις Μπαρτσελόνα, Βέρντερ Βρέμης και Λέφσκι Σόφιας), η Λίβερπουλ (4-1-1 επίσης) στον Γ’ (με αντιπάλους τις Αϊντχόφεν, Μπορντό και Γαλατασαράι), η Μάντσεστερ Γιουν. (4-0-2) στον Ζ’ (κόντρα στις Σέλτικ , Μπενφίκα και Κοπεγχάγη) και η Άρσεναλ (3-2-1) στον Η’ (απέναντι στις Πόρτο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αμβούργο). Η μεν Άρσεναλ αποκλείστηκε αμέσως μετά από την Αϊντχόφεν αλλά το άλλο τρίο έφθασε ως τα ημιτελικά όπου η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από την μετέπειτα θριαμβεύτρια στην Αθήνα Μίλαν ενώ στον αγγλικό ημιτελικό η Λίβερπουλ επικράτησε για μία ακόμα φορά, αλλά τότε στα πέναλτι, της Τσέλσι.
 
Την σεζόν 2007-08 η τελευταία ήταν 1η (3-3-0) στον Α’ όμιλο (κόντρα στις Σάλκε, Ρόζενμποργκ και Βαλένθια), η Γιουνάιτεντ (5-1-0) στον Ζ’ (αντίπαλοι Ρόμα, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Ντιναμό Κιέβου), ενώ τόσο η Λίβερπουλ (3-1-2) στον Α’ (απέναντι στις Πόρτο , Μαρσέιγ και Μπεσικτάς) όσο και η Άρσεναλ (4-1-1) στον Η’ (κόντρα στις Σεβίλλη, Σλάβια Πράγας και Στεάουα) ήταν 2ες.
 
Στα προημιτελικά η Λίβερπουλ απέκλεισε την Άρσεναλ σ’ έναν ακόμα αγγλικό εμφύλιο, ενώ στα ημιτελικά η Τσέλσι της πήρε τη ρεβάνς στην παράταση και αντιμετώπισε στον τελικό της Μόσχας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επικράτησε στη ρουλέτα των πέναλτι με το θρυλικό πλέον γλίστρημα του Τζον Τέρι στην επώδυνη αυτή διαδικασία.
 
Την αμέσως επόμενη περίοδο η Λίβερπουλ (4-2-0) στον Δ’ (κόντρα στις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαρσέιγ και Αϊντχόφεν) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-4-0) στον Ε’ (με αντιπάλους τις Βιγιαρεάλ, Άαλμποργκ και Σέλτικ) ήταν 1ες. Από την πλευρά τους η Τσέλσι (3-2-1) στον Α’ (κόντρα στις Ρόμα, Μπορντό και Κλούζ) και η Άρσεναλ (3-2-1) στον Η’ (αντίπαλοι Πόρτο , Ντιναμό Κιέβου και Φενερμπαχτσέ) τερμάτισαν στη 2η θέση.
 
Στα προημιτελικά η Τσέλσι επικράτησε σχετικά εύκολα τούτη τη φορά της Λίβερπουλ αλλά αποκλείστηκε αμέσως μετά με το γκολ του Ινιέστα στις καθυστερήσεις στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» από τη μετέπειτα θριαμβεύτρια Μπαρτσελόνα και στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε χωρίς ιδιαίτερο ιδρώτα εκτός μάχης την Άρσεναλ για να ηττηθεί εξίσου χωρίς μεγάλη αντίσταση στον τελικό της Ρώμης από τους Καταλανούς.
 
Πισωγύρισμα
 
Τέλος πέρυσι τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-1-1) στον Β’ όμιλο (κόντρα στις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βόλφσμπουργκ και Μπεσικτάς , όσο και η Τσέλσι (4-2-0) στον Δ’ (με αντιπάλους τις Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης και ΑΠΟΕΛ) αλλά και η Άρσεναλ (4-1-1) στον Η’ (απέναντι στους Ολυμπιακό, Σταντάρ Λιέγης και Άλκμααρ) τερμάτισαν στην 1η θέση. Αντίθετα η Λίβερπουλ ήταν 3η 2-1-3) στον Ε’ (πίσω από τις Φιορεντίνα και Λιόν και μόνον μπροστά από τη …μηδενική Ντεμπρέτσεν).
 
Στην επόμενη φάση η Τσέλσι αποκλείστηκε από τη μετέπειτα θριαμβεύτρια Ίντερ , και στα προημιτελικά τόσο η Άρσεναλ εύκολα από την Μπαρτσελόνα όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα εκτός έδρας γκολ από την φιναλίστ της Μαδρίτης Μπάγερν στην λιγότερο επιτυχημένη αγγλική πορεία της τελευταίας 7ετίας καθώς για πρώτη φορά από τη σεζόν 2002-03 δεν υπήρξε ούτε μία εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ στα ημιτελικά.