Επιστροφή στο ασπρόμαυρο: Η μπάλα του Μουντιάλ 2018 (Pics)

Αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει πλέον να περιμένουμε από το Μουντιάλ του 2018, αυτό είναι το ύφος του. Αγωνιστικά οι ομάδες θα είναι σε διαφορετική κατάσταση, αλλά το δεδομένο είναι πως τα... χρώματα στην τεράστια διοργάνωση θα θυμίσουν το «παλιό ποδόσφαιρο». Αυτό επιβεβαιώθηκε και με την παρουσίαση της επίσημης μπάλας, Telstar 18 το όνομά της, το οποίο κάνει σαφή αναφορά σε... βελτιωμένο μοντέλο μιας κλασσικής ασπρόμαυρης μπάλας που έχουμε ξαναδεί.

Επιστροφή στο ασπρόμαυρο: Η μπάλα του Μουντιάλ 2018 (Pics)

Το 1966, την χρονιά της Αγγλίας, ήταν και η τελευταία διοργάνωση που οι μπάλες είχαν εντελώς «παραδοσιακό» στυλ, με την (σ.σ μπάλα) Slazenger Challeng να κλείνει έναν κύκλο και να ανοίγει έναν άλλον.

Από την επόμενη διοργάνωση και μετά ήταν η Adidas που ανέλαβε τον συγκεκριμένο τομέα, για να παρουσιάσει στο Μουντιάλ του Μεξικού την Telstar, που σίγουρα όλοι έχουμε κλωτσήσει έστω και σε απομίμηση. Πρόκεται για την κλασσική ασπρόμαυρη με τα πεντάγωνα, που εκτός από μνήμες φέρνει μαζί της και μια ιδιαίτερη ιστορία, μιας και τότε δεν υπήρχε χρώμα στις τηλεοράσεις και το μοντέλο ήταν πιο ευδιάκριτο στους τηλεοπτικούς δέκτες.

 Telstar και η επόμενη, με την εταιρεία να της προσθέτει το Durlast στην ονομασία για το Μουντιάλ της Γερμανίας το 1974.

Αργότερα ανέλαβαν οι Λατίνοι, Αργεντινή και Ισπανία, και η μπάλα πήρε τις ονομασίες «Tango» και «Tango Espana», για να αρχίσει έκτοτε και να αλλάζει αναλόγως την χώρα διεξαγωγής. Υπήρξαν αρκετές, σε κάθε διοργάνωση και διαφορετική φυσικά, με αρκετές αξιομνημόνευτες όπως η «Azteca» και η «Fevernova», άλλες που θέλουμε να ξεχάσουμε όπως η «Jabulani» στη Νότια Αφρική, για να φτάσουμε σε αυτή που θα δούμε σε λίγους μήνες.

Την Telstar 18! Δεν είναι το ίδιο κλασσική με την πρώτη, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σχέδιο που παραπέμπει στο παρελθόν με σαφώς πιο μοντέρνο design. Όπως άλλωστε και οι περισσότερες εμφανίσεις των ομάδων που έχουν αρχίσει σιγά - σιγά να παρουσιάζουν τα full kits τους. Λόγου χάρη, αυτή του Βελγίου, που απαρτίζεται από πολλούς «Βρετανούς», όπως μπορούν ενδεικτικά να αποδείξουν οι τρεις της φωτογραφίας, Λουκάκου, Αζάρ και Μπατσουαγί.