Η επανεμφάνιση του... ξεχασμένου, Μάρκος Αλόνσο

Κι όμως ο «ξεχασμένος» Μάρκος Αλόνσο έκανε το 2-0 στο παιχνίδι με την Τότεναμ και ίσως αυτή του η εμφάνιση να είναι το έναυσμα για να αρχίζει να πείθει τον Φρανκ Λάμπαρντ.  

Η επανεμφάνιση του... ξεχασμένου, Μάρκος Αλόνσο

Έπειτα από την έλευση του Λάμπαρντ στο τιμόνι των Λονδρέζων, ο Αλόνσο δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής, δεν πείθει τον προπονητή του, ή ίσως να μη θέλει να τον πείσει.

Γέννημα θρέμμα Ισπανός, προερχόμενος από ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς ο παππούς του έπαιξε στην Ρεάλ 8 χρόνια ενώ ο πατέρας του, σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα. Έτσι και αυτός. «προϊόν» των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποίας αγωνιζόταν έως και το 2010, έχοντας μόλις μία επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα.

Πριν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του αποφάσισε να φύγει από την πατρίδα του και να πάει στην Αγγλία για να αγωνιστεί με την φανέλα της Μπόλτον, όπου μάλιστα είχε αναδειχθεί και ποδοσφαιριστής της χρονιάς για την σεζόν 2012/13 και έμεινε έως και το καλοκαίρι του 2013.

Αγωνίστηκε αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με τη φανέλα της Σάντερλαντ το 2014, συγκεκριμένα για ένα εξάμηνο. Έπειτα, έγινε κάτοικος Ιταλίας, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Φιορεντίνα έως και το καλοκαίρι του 2016, όπου έκανε το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του πηγαίνοντας στην Τσέλσι.

Το 2018 υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Λονδίνου, έως και το 2023 αφού μετά από πολλές ομάδες που του χτύπησαν την πόρτα εκείνος αποφάσισε να συνεχίσει να φορά τα «Μπλε». Σίγουρα σημαντικό ρόλο είχε παίξει και η εμπιστοσύνη που του έδειχνε ο τότε προπονητής Μαουρίσιο Σάρι, καθώς γι’ αυτόν αποτελούσε βασική επιλογή.

Σε αντίθεση με τον Λάμπαρντ. Οι σχέσεις τους δεν είναι σίγουρα οι καλύτερες. Γεγονός που τον Δεκέμβρη του 2019 έβαλε πωλητήριο τον παίκτη, στην τιμή των 30 εκατομμυρίων ευρώ, αναζητώντας αγοραστή.

Το Σάββατο όμως, ήταν μια διαφορετική μέρα για εκείνον.

Ο Λάμπαρντ τον ξεκίνησε μετά από πολύ καιρό στο βασικό σχήμα, δίνοντας του την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Η μήπως όχι;

Νίκος Μαστρογιαννόπουλος