Η Τσέλσι «άδειασε» το ρόστερ για να κάνει χώρο στον Λουκάκου των 100 εκατ. λιρών!
Ο Λουκάκου παραχωρήθηκε δανεικός στην Ίντερ, μετά από μία πολύ κακή σεζόν για τον ίδιο, με την Τσέλσι να ξοδεύει 100 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα εξ αυτών να προέρχονται από τις πωλήσεις υποσχόμενων νέων παιδιών από τις ακαδημίες.
Η Τσέλσι «ξεφορτώθηκε» για έναν χρόνο τον Ρομέλου Λουκάκου, παραχωρώντας τον δανεικό στην Ίντερ, εκεί από όπου τον είχε αγοράσει για το εξωφρενικό ποσό των 97,5 εκατ. λιρών πίσω στο καλοκαίρι του 2021.
Τότε, οι «μπλε» πίστευαν πως ο Βέλγος επιθετικός θα συνεχίσει να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα, όπως έκανε και τις δύο προηγούμενες σεζόν στην Ιταλία με τους «νερατζούρι». Ωστόσο, αυτό ίσχυσε σε κανέναν βαθμό, αφού κατάφερε να σκοράρει μόλις 8 γκολ σε 26 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ παρά το καλό ξεκίνημα της ομάδας στην σεζόν.
Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι, η Τσέλσι άφησε πολλούς παίκτες της να αποχωρήσουν, με στόχο να καλυφθούν μέχρι ενός βαθμού τα έξοδα για τον «Big Rom». Ο Τάμι Έιμπραχαμ αποχώρησε για 40 εκατ. ευρώ και σε αντίθεση με τον Λουκάκου, κατάφερε να γίνει ήρωας στην Ρόμα, πετυχαίνοντας 17 γκολ στην παρθενική του σεζόν.
Για την Ιταλία έφυγε και ο Φικάγιο Τομόρι, ένα ακόμη παιδί των ακαδημιών που προοριζόταν ακόμη και για την αρχική ενδεκάδα των «μπλε». Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός είπε το «ναι» στην Μίλαν, με τους μετέπειτα πρωταθλητές Ιταλίας να βγάζουν από τα ταμεία τους 29 εκατ. ευρώ.
Για την Γουέστ Χαμ αποχώρησε ο Κερτ Ζούμα, μετά από μία αρκετά καλή χρονιά στο Στάμφορντ Μπριτζ, την οποία συνέχισε και στα «σφυριά» μετά τα 35 εκατ. που ξόδεψαν για τον 26χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό.
Στην έξοδο βρέθηκαν και οι Ολιβιέ Ζιρού (1 εκατ.), Ντάβιντε Ζαπακόστα (6 εκατ.), Βίκτορ Μόουζες (5 εκατ.) ενώ δανεικοί δόθηκαν οι Τιεμουέ Μπακαγιόκο, Έμερσον, Κένεντι και Μίτσι Μπατσουαγί.
Στο σύνολο, οι «μπλε» έβαλαν στα ταμεία τους 119 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις και τους δανεισμούς παικτών, με τα 113,5 από αυτά να καταλήγουν στην Ίντερ για την μεταγραφή του Λουκάκου.
Στράτος Μαρίνος