Ένας κερδισμένος βαθμός ή δύο χαμένοι; Η Λούτον «πάλεψε» και θα… μάθει σύντομα αν της κάνει η ισοπαλία! (vids)

Όλα είναι ανοιχτά στη «μάχη» της Premier League, αναφορικά με τον υποβιβασμό και ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Δεν έχασε η Λούτον από την Έβερτον στην 36η αγωνιστική, έμεινε στο 1-1, αλλά δεν γνωρίζει προς το παρόν, αν αυτό το αποτέλεσμα της «κάνει». Είναι στην ισοβαθμία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με ματς περισσότερο, αλλά ξέρει πως οι «κόκκινοι» συναντούν τώρα τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ήθελε τη νίκη το σύνολο του Ρομπ Έντουαρντς, αλλά έφτασε στην πρώτη του ισοπαλία μετά από 1,5 μήνα!

Ένας κερδισμένος βαθμός ή δύο χαμένοι; Η Λούτον «πάλεψε» και θα… μάθει σύντομα αν της κάνει η ισοπαλία! (vids)

Μπορεί σε μία διαφορετική φάση του πρωταθλήματος, ο βαθμός που πήρε η Λούτον από την Έβερτον να θεωρούνταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όμως το τελικό 1-1 μοιάζει περισσότερο να «σπρώχνει» την ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς στην Championship, παρά να αναπτερώνει τις ελπίδες της για παραμονή στην Premier League.

Και αυτό διότι μετά το τελικό αποτέλεσμα, η Λούτον παραμένει στην 18η θέση της βαθμολογίας και τους 26 βαθμούς, ούσα στην ισοβαθμία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και στο +2 από την Μπέρνλι. Ωστόσο, η πρώτη δεν έχει αγωνιστεί ακόμη κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί υποδέχεται τη Νιούκαστλ. Αν αμφότερες έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λούτον, δηλαδή κερδίσουν, τα περιθώρια θα στενέψουν πολύ.

Μέχρι τότε, οι γηπεδούχοι πορεύονται με αυτό το 1-1, καθώς βρέθηκαν και πίσω στο σκορ. Ο Κάλβερτ Λιούιν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι, συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, ο Αντεμπάγιο «απάντησε» άμεσα. Η Λούτον ισοφάρισε στο 31ο λεπτό και αυτομάτως, ο Νταβίντ Ράγια κέρδισε το «Golden Glove» για φέτος, από την στιγμή που ο Τζόρνταν Πίκφορντ είδε την εστία του να παραβιάζεται μετά από σχεδόν 300 αγωνιστικά λεπτά.

Η Λούτον πίεσε και προσπάθησε για την ανατροπή, και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους. Ο Χάρισον έφτασε κοντά στο γκολ, ο Μπάρκλεϊ το ίδιο στο 83’, ενώ ο Μπέντο φώναξε για πέναλτι ένα λεπτό μετά, δίχως να καταλογίζεται κάτι.

Η Λούτον είχε ξανά την στιγμή της ένα λεπτό αργότερα, αλλά το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους. Θα είναι δεδομένα στην Premier League τη νέα σεζόν η ομάδα του Σον Ντάις, αναμένει τα αποτελέσματα των υπολοίπων η γηπεδούχος, που πάντως, προς το παρόν, στην ισοβαθμία με τη Νότιγχαμ, δεν ευνοείται.

Δημήτρης Μανάκος