Γήπεδα που «ξαναβαφτίστηκαν»!

Mε αφορμή την απόφαση του ιδιοκτήτη της Νιούκαστλ να αλλάξει την ονομασία του γηπέδου της ομάδας από «Σεντ Τζέιμς Παρκ» σε «Ντιρέκτ Αρίνα»,το england365.gr παρουσιάζει τα γήπεδα στην Αγγλία που άλλαξαν όνομα!

Γήπεδα που «ξαναβαφτίστηκαν»!

To ιστορικό «Σεντ Τζέιμς Παρκ», γήπεδο που υπάρχει στον αγγλικό βορρά από το 1892, βαπτίζεται σε «Ντιρέκτ Αρίνα», όπως λέγεται η εταιρεία του ιδιοκτήτη της ομάδας Μάικ Ασλεϊ! Η απόφαση αυτή δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς της ομάδας, ωστόσο ο ίδιος ο Ασλεϊ τη χαρακτήρισε απαραίτητη προκειμένου να προσελκύσει τυχόν ενδιαφερόμενους χορηγούς για το όνομα του γηπέδου.

Το england365.gr έψαξε στην Αγγλία και βρήκε ότι μόνο πέντε γήπεδα άλλαξαν όνομα και πήραν την ονομασία χορηγών εταιρειών! Αλλωστε οι Αγγλοι δεν είναι λαός που του αρέσουν οι αλλαγές, ειδικά σε ότι έχει σχέση με τις αγαπημένες του συνήθειες και χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και στα γήπεδα που «ξαναβαφτίστηκαν», οι οπαδοί χρησιμοποιούσαν τα παλιά ονόματα.

ETIHAD STADIUM

Το «Σίτι οφ Μάντσεστερ» ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα γήπεδα στην Βρετανία... υπέκυψε και αυτό στην οικονομική δίνη της εποχής. Η Σίτι το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε το όνομα του σε «Ιτιχάντ Στάντιουμ» σε μια δεκαετή συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία του Αμπου Ντάμπι, η οποία μαζί με τη χορηγία στη φανέλα της ομάδας, αναμένεται να αποφέρει περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ στους «Πολίτες»

CORAL WINDOW STADIUM

Το «Βάλει Παρέιντ», το ιστορικό γήπεδο της Μπράντφορντ στη League 2 έχει αλλάξει πολλά ονόματα. Κατά καιρούς το γήπεδο το έλεγαν «Δε Πάλς Ρεϊντιο», «Μπράντφορντ εντ Μπίνγκλεϊ» και «Ιντερσόνικ». Από το 2007 λέγεται «Κόραλ Γουϊντοους Στάντιουμ», παίρνοντας το όνομα μεγάλης εταιρείας με πόρτες, παράθυρα και... θερμοκήπια! Πάντως οι οπαδοί της Μπράντφορντ δεν έχουν αποχωριστεί ποτέ το «Βάλει Παρέιντ».

MATCHROOM STADIUM

To γήπεδο της Λέιτον Οριεντ στην αρχή λεγόταν «Οζμπορν Ρόουντ», ακολούθησε το «Μπρισμπέιν Ρόουντ» για να πάρει τελικά την ονομασία «Μάτσρουμ Στάντιουμ» από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μπάρι Χερν, που επέλεξε το όνομα της εταιρείας του, που ασχολείται με αθλητικό μάρκετινγκ, για την έδρα της Λέιτον, που συμμετέχει στη League 1. Ωστόσο και αυτό το γήπεδο οι οπαδοί το αποκαλούν ακόμα «Οζμπορν Ρόουντ».

ABBEY BUSINESS STADIUM

Το γήπεδο της Τσέλτεναμ στην League 2 άλλαξε και αυτό όνομα το 2009, όταν εταιρεία εξοπλισμού επιχειρήσεων και κτιρίων, ανέλαβε χορηγός. Στην αρχή λεγόταν Γουάντον Ρόουντ για να μετονομαστεί για πέντε χρόνια σε «Αμπεϊ Μπίζνες Στάντιουμ» έναντι ποσού που δεν αποκαλύφθηκε αλλά ήταν με πέντε νούμερα , όπως έγραψε τότε ο τοπικός Τύπος.


KITKAT CRESCENT

Ενα χρόνο μετά τον υποβιβασμό από την Φούτμπολ Λιγκ, οι οπαδοί της Γιορκ έμαθαν το 2005, ότι το αγαπημένο τους «Μπούθαμ Κρέσεντ» παίρνει το όνομα σοκολάτας! Η πενταετής συμφωνία με την πολυεθνική Νεσττλέ για την ονομασία του γηπέδου σε «Κιτκατ Κρέσεντ» ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και πλέον το γήπεδο ξαναπήρε το αρχικό του όνομα. Η ομάδα, όμως, παραμένει στην Κονφερένς.