Mr. John Anthony Portsmouth F.C Westwood

Πραγματική καταστροφή για κάθε τμήμα μάρκετινγκ, αλλά σίγουρα  από τις πιο διάσημες "φιγούρες" των αγγλικών γηπέδων.   Η παρουσία του (και) στο "Άνφιλντ" μας δίνει την αφορμή να σας τον παρουσιάσουμε.

Mr. John Anthony Portsmouth F.C Westwood

 

Μόδα, αισθητική, γκλαμουριά... Δεν τα λες και δυνατά σημεία του Τζόνι Άντονι Γουέστγουντ.  Με αυτό το όνομα γεννήθηκε τουλάχιστον το 1963,  γιατί το 1989 πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει το όνομα του σε Τζον Άντονι Πόρτσμουθ Φούτμπολ Κλαμπ Γουέστγουντ (John Anthony Portsmouth Football Club Westwood).

 

Γεννημένος  στο Λις του Χαμπσαϊρ είδε τα πρώτα του παιχνίδια της Πόρτσμουθ το 1976 και σύντομα έγινε ο πιο διάσημος οπαδός των "πόμπεϊς". Ο αριθμός 60 συμβολίζει τα τατουάζ που έχει στο κορμί του και όλα βέβαια αφορούν τον αγαπημένο του σύλλογο. Κορμί είπαμε; Συγνώμη το PFC (Portsmouth Football Club) κοσμεί και την οδοντοστοιχία του.

 

"Play up Pompey, Pompey play up"

Δεν είναι μόνο του παρουσιαστικό του πάντως που τραβάει τα "βλέμματα" και την προσοχή των τηλεοπτικών δικτύων. Η κουδούνα που έχει πάντα μαζί του ακούγεται σε όλα τα γήπεδα και συνοδεύει το πιο γνωστό σύνθημα της ομάδας "Play up Pompey, Pompey play up". 

Η ενδυμασία δεν λέει και πολλά. Γυμνόστηθος στα περισσότερα παιχνίδια (τον ντύνει η τέχνη των tatoo) με το "καπελάκι" του. Κύριος ο Μr John Anthony Portsmouth Football Club Westwood. Εκτός από τις περιπτώσεις βέβαια που το ρίχνει λίγο περισσότερο στο ποτό.

 

Ναι, ναι Γίνεται και αυτό. Τον Σεπτέμβιο του 2002 οι σεκιουριτάδες δεν σεβάστηκαν τα χρόνια του στα γήπεδα και τον πέταξαν έξω από το "Πρίστφιλντ Στάντιουμ" της Τζίλιγχαμ.  Μία από τις λέσχες φίλων της Πόρτσμουθ τον χαρακτήρισε "μπεκρή", ωστόσο δύο ημέρες αργότερες απολογήθηκε για τις βαριές κουβέντες.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική του περιπέτεια με τους σεκιούριτι ωστόσο, καθώς δύο φορές τον έχουν πετάξει εκτός "Σεντ Μέρις", έδρα της μεγάλης αντιπάλου της Πόρτμσουθ, Σαουθάμπτον. Την πρώτη γιατί η πολύ μπύρα μάλλον δεν του επέτρεψε να μεταφερθεί γρήγορα στις τουαλέτες και η δεύτερη γιατί αρνήθηκε να κάτσει στην καρέκλα, παρακολουθώντας όρθιος το παιχνίδι.

 

Το 2003 ο κ. Γουέστγουντ βρέθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του BBC Video Nation, η οποία έχει πρότζεκτ την κοινωνιολογία, ενώ η δική του φωτογραφία έγινε πρωτοσέλιδο στο γαλλικό περιοδικό Paris Match. Γιατί όχι; Το έχει ο άνθρωπος και δεν έφτανε μόνο αυτό.  Το δικό του πορτρέτο του 2008 χάρισε στον καλλιτέχνη Καρλ Ρούντζιακ το βραβείο τέχνης του Πόρτσμουθ.

 

Για κάποιους το ποδόσφαιρο είναι πάθος λοιπόν και για τον κ. Γουέστγουντ αυτό περισσεύει. Μια χαρά είναι ο άνθρωπος που διατηρεί βιβλιοπωλείο και μιλάει για τη ζωή του και την Πόρτσμουθ.

 

Ας αφήσουμε τα λόγια όμως.....