Οι «πολίτες» γίνονται …μοναχοί (pics)
«Στρατιωτικό» πρόγραμμα ακολουθούν οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι βρίσκονται στην Αυστρία και βάζουν τις βάσεις για τη νέα σεζόν. Ξύπνημα από τα χαράματα, κρεβάτια και μπάνια που κοστίζουν μία περιουσία, αλλά και απουσία γυναικείας παρουσίας, αφού οι πρωταθλητές Αγγλίας βρίσκονται σε μοναστήρι!
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέλεξε το Klosterbrau για την προετοιμασία της Σίτι, με το οίκημα στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η Σίτι να είναι παλιό μοναστήρι.
Το οίκημα χτίστηκε λίγο μετά το 1600 και βρίσκεται δίπλα από το Ζέεφελντ, όπου είχε καταλύσει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός.
Οι πρωταθλητές Αγγλίας αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα από 250.000 ? για τις δύο εβδομάδες που θα παραμείνουν εκεί, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου η όλη προετοιμασία διήρκησε 3 μήνες. Αναζητήσεις και επιτόπια …έρευνα σε προπονητικά κέντρα. Και επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, οι άνθρωποι των «πολιτών» ζήτησαν, αλλά δεν κατάφεραν, να μην χτυπά η καμπάνα του μοναστηριού, μέσα στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο, όσο διάστημα θα βρίσκεται η αποστολή εκεί!
Οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο έχουν ιδιωτική αίθουσα για τα γεύματα και τα δείπνα, ενώ έχουν κλείσει το γυμναστήριο και το δωμάτιο για το μασάζ αποκλειστικά για δική τους χρήση. Μάλιστα, τα «αστέρια» της Σίτι κοιμούνται σε ειδικά στρώματα, τα οποία έγιναν ειδική παραγγελία. Το καθένα από αυτά κοστίζει 1.000 ?, κατασκευάστηκε στο χέρι από Ιταλό τεχνίτη στη Ρώμη και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τα έχουν τοποθετήσει στις 54 σουίτες που έχουν κλείσει οι πρωταθλητές Αγγλίας. Αυστριακά Μέσα, μάλιστα, αναφέρουν ότι το κρεβάτι του Γιάγια Τουρέ είναι 20 εκατοστά μεγαλύτερο από ότι τα υπόλοιπα, ενώ ο Ιβοριανός άσος είναι ο μοναδικός που έχει κρεβάτι για μασάζ στη σουίτα του!
Στο μεταξύ, οι άνθρωποι της Σίτι έχουν πάρει μαζί τους στην Αυστρία τους σεφ της ομάδας ώστε να μαγειρεύουν καθημερινά για την αποστολή. Σε κανέναν «πολίτη» δεν επιτρέπεται να φάει οτιδήποτε εκτός ξενοδοχείου και προφανώς απαγορεύονται τα ντόπια στρούντελ. Το μενού για τους πρωταθλητές περιλαμβάνει φρέσκο ψάρι από τη Βόρεια Θάλασσα και τον Ατλαντικό, λαχανικά και πολλά φρούτα. «Έχουμε οδηγίες ακόμη και για το που να μπει η τοστιέρα ή η μηχανή του εσπρέσο», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ενώ αποκαλύπτει ότι υπάρχει σαφής υπόδειξη από τους υπευθύνους της Σίτι να απομακρυνθούν …όλα τα τηγάνια από την κουζίνα!