Η Φούλαμ των εκπλήξεων και του Χόντγκσον

To 1972 Τότεναμ και Γουλβς μονομάχησαν στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια, η κλήρωση σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για έναν αγγλικό εμφύλιο με τρόπαιο την κορυφή της Ευρώπης.

Η Φούλαμ των εκπλήξεων και του Χόντγκσον
Μπορεί φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ να είχε τελική οκτάδα αποτελούμενη από ομάδες έξι διαφορετικών χωρών όμως αυτό που φοβόταν η ΟΥΕΦΑ τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποκλείεται να συμβεί φέτος. Μέχρι φυσικά να φτάσουμε στους τελικούς υπάρχει αρκετός δρόμος. Κι αν για Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ο δρόμος είναι πιο βατός, για Άρσεναλ και Φούλαμ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, η Λίβερπουλ αν σέβεται την ιστορία της, οφείλει με αυτούς τους αντιπάλους που έχει στο δρόμο της, να ταξιδέψει στο Αμβούργο για τον τελικό της διοργάνωσης. Με τις Γιουβέντους και Σαχτάρ εκτός θεσμού, οι "κόκκινοι" είναι δικαιολογημένα το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου όμως αυτό απέχει από την απόδειξη εντός αγωνιστικού χώρου. Η αγγλική ομάδα πάντως που φέτος κλέβει την παράσταση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Φούλαμ.

Χωρίς ευρωπαϊκές παραστάσεις και με ρόστερ, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι μικρότερο, η ομάδα του Λονδίνου πραγματοποιεί φέτος πορεία, την οποία ελάχιστοι περίμεναν. Κόντραρε τη Ρόμα στη φάση των ομίλων, την κάτοχο του τίτλου Σαχτάρ στους "32" και χθες τη Γιουβέντους με μια τρελή ανατροπή μετά την ήττα της στο Τορίνο στο πρώτο παιχνίδι. Ο τεχνικός της χρονιάς φέτος στην Αγγλία δεν είναι ούτε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ακόμα κι αν κατακτήσει πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην Τσέλσι δεν κατάφερε να δώσει στους παίκτες του αυτό που τους λείπει περισσότερο (τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ), ούτε ο Αρσέν Βενγκέρ παρά το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει για μια ακόμα χρονιά η Άρσεναλ με παίκτες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Φυσικά και δεν θα είναι ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος απέτυχε ξανά να οδηγήσει τη Λίβερπουλ σε ένα πρωτάθλημα. Θα είναι όμως ο Ρόι Χόντγκσον, ο οποίος έχοντας στα χέρια του ελάχιστους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, περιορισμένες λύσεις για να δίνει ανάσες στους βασικούς του και κυρίως παιδιά που κατάφεραν να βγάλουν πάθος στο γήπεδο, δημιούργησε μια ομάδα, η οποία είναι έτοιμη να αποκλείσει στο δρόμο για τον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ βέβαια οι πιθανότητες για έναν αγγλικό τελικό φαντάζουν λιγότερες. Όχι τόσο από την πλευρά της Γιουνάιτεντ, η οποία αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν, δύσκολα θα σταματήσει στη Λιόν ή την Μπορντό αλλά για την Άρσεναλ, η οποία με πρώτο αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και δεύτερο θεωρητικά το φαβορί που λέγεται Ιντερ καλείται για την υπέρβαση της σύχρονης ιστορίας της. Έχοντας πάντα και βασικό στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.