Οι κορυφαίοι στη σέντρα

Η ώρα της πρώτης σέντρας έφτασε! Η Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει στην καθημερινότητά μας και το england365.gr σας παρουσιάζει τους 20 «μονομάχους» που ρίχνονται στην… αρένα του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης.

Οι κορυφαίοι στη σέντρα

Στο Νησί, οι οπαδοί περιμένουν ανυπόμονα πότε θα ανοίξουν οι θύρες και το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Συγκεντρώσαμε τις μεταγραφικές κινήσεις των 20 συλλόγων, όπως και τις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει εν όψει της 21ης Πρέμιερ Λιγκ και σας τις παρουσιάζουμε.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μια νέα εποχή

Μετά από 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να συνεχίσει τις επιτυχίες της με τον συμπατριώτη του Σκωτσέζου τεχνικού, Ντέιβιντ Μόγιες. Ο 50χρονος κόουτς μπορεί να μην πανηγύρισε τίτλους με την Έβερτον στην οποία βρισκόταν για πάνω από μία δεκαετία, ωστόσο κατάφερε να την εδραιώσει ως μία ομάδα εξάδας και για τον Σερ Άλεξ φαντάζει ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του. Χωρίς να έχουν ενισχυθεί σχεδόν καθόλου μεταγραφικά, οι «κόκκινοι διάβολοι» ελπίζουν πως με τον βασικό τους κορμό και τον Γουέιν Ρούνεϊ –εφόσον παραμείνει στο «Ολντ Τράφορντ»- ως έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές, θα μπορέσουν να φτάσουν στην κατάκτηση του 21ου τίτλου τους, σπάζοντας το ρεκόρ που δημιούργησαν οι ίδιοι, αυτό των 20 πρωταθλημάτων Αγγλίας.

Οι μεταγραφές της: Γκιγιέρμο Βαρέλα (Πενιαρόλ, δεξιός μπακ), Γουίλφριντ Ζαχά (μεσοεπιθετικός, ήταν δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας)

Έφυγαν: Πολ Σκόουλς (αποσύρθηκε), Μπεμπέ (Πάσος Φερέιρα), Ράιαν Τάνκλιφ (Ίπσουιτς), Ρις Μπράουν (Γουότφορντ)

Μάντσεστερ Σίτι – Αισιόδοξη όσο ποτέ

Η αποχώρηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι και η άφιξη του Μανουέλ Πελεγκρίνι έδωσε αυτομάτως αυτοπεποίθηση στον σύλλογο πως το δεύτερο πρωτάθλημα την τελευταία τριετία μπορεί και να είναι κοντά. Οι «πολίτες» ενισχύθηκαν σημαντικά στο μεταγραφικό κομμάτι, αποκτώντας παίκτες με μεγάλη κλάση, που μπορούν να καλύψουν και με το παραπάνω τα κενά που άφησαν οι αποχωρήσαντες. Στην… μπλε πλευρά του Μάντσεστερ, οι οπαδοί πιστεύουν πως με το ισπανικό μοντέλο του Πελεγκρίνι, που αποχώρησε από τη Μάλαγα την περασμένη σεζόν αφήνοντας πίσω του ένα… στολίδι, ο τίτλος είναι κοντά. Το μόνο που μένει είναι να αποδειχθεί.

Οι μεταγραφές της: Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη, δεξιός εξτρέμ), Άλβαρο Νεγρέδο (Σεβίλλη, επιθετικός), Φερναντίνιο (Σαχτάρ, μέσος), Στέβαν Γιόβετιτς (Φιορεντίνα, επιθετικός)

Έφυγαν: Κολό Τουρέ (Λίβερπουλ), Γουέιν Μπριτζ (Ρέντινγκ), Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους), Ρόκε Σάντα Κρους (Μάλαγα), Μαϊκόν (Ρόμα), Καρίμ Ρεκίκ (PSV Αϊντχόφεν, δανεικός)

Τσέλσι – Με τον «αέρα» του… Special & Happy One

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στο Λονδίνο μετά από μία εξαετία και κατά την παρουσίασή του, δεν αρνήθηκε πως είναι ο Special One, αλλά προτίμησε να αυτό-χαρακτηριστεί ως Happy One. Ο Πορτογάλος επέστρεψε «σπίτι» του. Εκεί που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο πουθενά αλλού. Θέλοντας να αποβάλει τον τίτλο του «loser», από την όχι και τόσο καλή θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι έτοιμος να οδηγήσει τους «μπλε» και πάλι στην κορυφή.

Οι μεταγραφές της: Αντρέ Σούρλε (Μπάγερ Λεβερκούζεν, μεσοεπιθετικός), Κριστιάν Κουέβας (Χίγκινς, αριστερός μπακ) Μαρκ Σβάρτσερ (Φούλαμ, τερματοφύλακας), Μάρκο φαν Χίνκελ (μέσος, Φίτεσε)

Έφυγαν: Οριόλ Ρομέου (Βαλένθια, δανεικός), Μάρκο Μαρίν ( Σεβίλλη, δανεικός), Τζόσι Μπεναγιούν(ελεύθερος), Τιμπό Κουρτουά (Ατλέτικο Μαδρίτης, δανεικός), Ρος Τέρνμπουλ (Ντονκάστερ), Τζέφρι Μπρούμα (Αϊντχόφεν, δανεικός), Τ. Αζάρ (Ζούλτε Βάρεγκεμ, δανεικός), Λούκας Πιασόν (Φίτεσε,δανεικός), Φλοράν Μαλουντά (Τραμπζόνσπορ), Γουάλας (Ίντερ, δανεικός), Κρίστιαν Κουέβας (Φίτεσε, δανεικός)

Άρσεναλ – Στάσιμη όσο ποτέ

Η σταθερότητα, ή ακόμη και η στασιμότητα, είναι αυτές που χαρακτηρίζουν τους «κανονιέρηδες», αφού συνεχίζουν για ακόμη μία χρονιά με τον Αρσέν Βενγκέρ στο «τιμόνι», ενώ δεν έχουν χάσει κάποιο από τα βασικά τους αστέρια, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Από την άλλη πλευρά όμως, ο λονδρέζικος σύλλογος δεν έχει προχωρήσει σε παραπάνω από μία μεταγραφή, κάτι που ανησυχεί τους οπαδούς του. Το… βάθος στον πάγκο είναι μικρό και οι τραυματισμοί έχουν αρχίσει ήδη να χτυπούν την πόρτα. Δεκαπέντε ημέρες πριν τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Αλσατός τεχνικός πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ η ομάδα πρέπει να «μονομαχήσει» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για να πάρει μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που βρισκόταν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια.

Οι μεταγραφές της: Γιαγιά Σανογκό (Οσέρ, επιθετικός)

Έφυγαν: Αντρέι Αρσάβιν (Ζενίτ), Τζοέλ Κάμπελ (Ολυμπιακός, δανεικός), Φρανσίς Κοκλέν (Φράιμπουργκ, δανεικός), Ντενίλσον (Σάο Πάουλο), Γιοάν Τζουρού (Αμβούργο, δανεικός), Ζερβίνιο (Ρόμα), Μανόνε (Σάντερλαντ), Ιγνάσι Μιγκέλ (Λέστερ, δανεικός), Αντρέ Σάντος (Φλαμένγκο), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Μπαστιά), Ζερνέιντ Μιντ (Σουόνσι), Μαρουάν Σαμάκ (Κρίσταλ Πάλας)

Τότεναμ- Θέλει… επιτέλους το Τσάμπιονς Λιγκ

Τα «σπιρούνια» κινήθηκαν πολύ δυνατά στο θερινό μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο η  δυναμική της ομάδας θα κριθεί από την παραμονή ή μη του Γκάρεθ Μπέιλ. Με τον Αντρέ Βίλας – Μπόας να είναι έμπειρος και με τη… βούλα στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο σύλλογος του Λονδίνου μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Αν μη τι άλλο, πρωταρχικός στόχος παραμένει η τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και η ομάδα του Πορτογάλου κόουτς δείχνει ικανή να τον πετύχει.

Οι μεταγραφές της: Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια, επιθετικός), Παουλίνιο (Κορίνθιανς, μέσος), Νάσερ Τσαντλί (Τβέντε, αριστερός εξτρέμ), Ετιέν Καπουέ (Τουλούζ, αμυντικός μέσος)

Έφυγαν: Μπογκντάνι Κουμάλο (Ντονκάστερ, δανεικός), Κλιν Ντέμπσεϊ (Σιάτλ Σάουτερς), Στίβεν Κόκερ (Κάρντιφ), Άνταμ Σμιθ (Ντέρμπι), Ουιλιάμ Γκαλάς (ελεύθερος), Ντέιβιντ Μπέντλεϊ (Ελεύθερος)

Λίβερπουλ – Να περάσει από την… ιστορία στο μέλλον

Η Λίβερπουλ είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Αγγλίας, ωστόσο φέτος στο Μέρσεϊσαϊντ επιθυμούν το παρελθόν να γίνει… παρόν και μέλλον. Ένας από τους βασικούς στόχους για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είναι να ξαναγίνει ανταγωνιστική, αφού η έβδομη θέση δεν της… αρμόρζει. Ο Βορειοϊρλανδός κόουτς συνεχίζει να περνάει το μοντέλο του, κάνοντας συγχρόνως σωστές μεταγραφικές κινήσεις. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση της Τότεναμ παραπάνω, ένας άνδρας μπορεί να κρίνει τα πάντα. Ο Λουίς Σουάρες είναι «φευγάτος», ωστόσο αν παραμείνει στον σύλλογο, παρέλθουν οι αγωνιστικές τιμωρίας του και «φορτσάρει», το ταβάνι μπορεί να ανέβει ακόμη ψηλότερα.

Οι μεταγραφές της: Κολό Τουρέ (ελεύθερος, αμυντικός), Λουίς Αλμπέρτο (Σεβίλλη, επιθετικός), Ιάγκο Άσπας (Θέλτα Μπίγο, επιθετικός), Σιμόν Μινιολέ (Σάντερλαντ, τερματοφύλακας), Αλί Σισοκό (Βαλένθια, δανεικός, αριστερός μπακ)

Έφυγαν: Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Γουέστ Χαμ), Τζέι Σπίρινγκ (Μπόλτον), Πέπε Ρέινα (Νάπολι, δανεικός), Σούσο (Αλμερία, δανεικός), Τζόντζο Σέλβι (Σουόνσι), Άντι Κάρολ (Γουέστ Χαμ), Τζέιμι Κάραγκερ (αποσύρθηκε)

Έβερτον – Την αλλάζει ο Μαρτίνεθ

Μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μόγιες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπειτα από 11 χρόνια, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που δεν κατάφερε να κρατήσει τη Γουίγκαν στην Πρέμιερ αλλά κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, πήγε στην Έβερτον για να την αλλάξει. Με φιλοσοφία Πριμέρα Ντιβισιόν, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να συνεχίσει την καλή παρουσία των «ζαχαρωτών» στα τελευταία πρωταθλήματα και αν κρατήσει σημαντικές μονάδες στο ρόστερ του, όπως τους Λέιτον Μπέινς και Μαρουάν Φελαϊνί, τότε είναι ικανός να το κάνει.

Οι μεταγραφές της: Ζεράρδ Ντεουλοφέου (Μπαρτσελόνα, δανεικός, αριστερός εξτρέμ), Τζοέλ Ρόμπλες (Ατλέτικο Μαδρίτης, τερματοφύλακας), Αντολίν Αλκαράς (Γουίγκαν, αμυντικός), Αρούνα Κονέ (Γουίγκαν)

Έφυγαν: Φιλ Νέβιλ (αποσύρθηκε), Γιαν Μούχα (Κρίλια Σοβέτοφ), Τόμας Χίτζλσπέργκερ (ελεύθερος)

Άστον Βίλα – Να αποκτήσει διάρκεια στο… τέλος της

Αν οι «χωριάτες» καταφέρουν να αρχίσουν τη χρονιά όπως ολοκλήρωσαν την τελευταία, τότε τα πράγματα για τον προπονητή τους, Πολ Λάμπερτ, θα γίνουν πολύ απλά. Ο σύλλογος τερμάτισε 15ος την περασμένη σεζόν με μια αντεπίθεση διαρκείας τις τελευταίες αγωνιστικές και σε συνδυασμό με τις απογοητευτικές εμφανίσεις των ΚΠΡ, Γουίγκαν και Ρέντινγκ, παρέμειναν στην κατηγορία με πέντε βαθμούς απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με «όπλο» τα νιάτα και το… βαρύ πυροβολικό, που ακούει στο όνομα Κριστιάν Μπεντεκέ, ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ ελπίζει σε κάτι καλύτερο τη σεζόν που αρχίζει.

Οι μεταγραφές της: Τζόρς Οκόρε (Νόρτζελαντ, επιθετικός), Αλεκσάνταρ Τόνεφ (Λεχ Πόζναν, αριστερός εξτρέμ), Αντόνιο Λούνα (Σεβίλλη, αριστερός μπακ), Νίκλας Ελένιους (Άαλμπρογκ, επιθετικός), Λεάντρο Μπακουνά (μέσος, Γκρόνινγκεν, μέσος) Τζεντ Στιρ (Νόριτς, τερματοφύλακας)

Έφυγαν: Ζαν Μακούν (Ρεν), Γκρέιαμ Μπερκ (Σριούσμπερι), Ρίτσαρντ Νταν (ΚΠΡ), Στίλιαν Πετρόφ (αποσύρθηκε), Μπρετ Χόλμαν (Αλ Νασρ), Ντέρικ Γουίλιαμς (Μπρίστολ Σίτι), Ντάρεν Μπεντ (Φούλαμ, δανεικός)

Γουέστ Μπρομ – Με οδηγό το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν

Η Γουέστ Μπρομ κράτησε τον βασικό κορμό της, χάνοντας ωστόσο μία – δύο βασικές μονάδες, και τη νέα σεζόν ελπίζει πως θα επαναλάβει την πορεία της στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν. Οι παίκτες του Στιβ Κλαρκ διέψευσαν κάθε προγνωστικό έως την άνοιξη, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, που την εδραίωσαν στην όγδοη θέση (η καλύτερη του συλλόγου στην ιστορία του), παρά τη φθίνουσα πορεία μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα. Αν οι Ματέι Βίντρα και Νικολά Ανελκά καταφέρουν να σημειώσουν τα τέρματα –και κάτι παραπάνω- του Ρουμελού Λουκάκου, που επέστρεψε στην Τσέλσι, οι «baggies» ελπίζουν σε μια ανάλογη πορεία στην φετινή Πρέμιερ.

Οι μεταγραφές της: Ντιέγκο Λουγκάνο (Παρί Σεν Ζερμέν, αμυντικός), Νικολά Ανλεκά (Γιουβέντους, επιθετικός), Ματέι Βίντρα (Ουντινέζε, δανεικός, επιθετικός), Γκόραν Ποπόφ (Ντιναμό Κιέβου, δανεικός, αμυντικός)

Έφυγαν: Μαρκ – Αντουάν Φορτουνέ (Γουίγκαν), Γκονσάλο Γιάρα (Νότιγχαμ Φόρεστ), Ρομέιν Σόγερς (Γουόλσολ), Ζερόμ Τόμας (Κρίσταλ Πάλας), Τζέιμς Χερστ (Κρόουλι)

Γουέστ Χαμ – Ακόμη πιο ψηλά, αν βελτιωθεί στα εκτός

Πέρυσι δεν είχε πρόβλημα στην έδρα της, αλλά εκτός… πονούσε. Έχοντας πραγματοποιήσει καλές μεταγραφές, κρατώντας συγχρόνως και τον βασικό της κορμό, η Βίλα θέλει να εξασφαλίσει τουλάχιστον τα κεκτημένα (δέκατη θέση) και από ‘κει και πέρα… βλέπουμε.

Οι μεταγραφές της: Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ, επιθετικός), Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Λίβερπουλ, αριστερός εξτρέμ), Ράζβαν Ρατ (Σαχτάρ, αριστερός μπακ), Αντριάν (τερματοφύλακας, Ρεάλ Μπέτις), Αλού Ντιαρά (Ρεν, δανεικός, αμυντικός μέσος)

Έφυγαν: Γκάρι Ο’Νιλ (ΚΠΡ), Κάρλτον Κόουλ (ελεύθερος), Ρόμπερτ Χολ (Μπόλτον), Ντέκλαν Χαντ (Χίστον)

Νιουκάστλ – Μυρίζει… μπαρούτι

Οι «καρακάξες» έσωσαν την περσινή χρονιά την τελευταία στιγμή, καθώς σώθηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές. Φέτος στοχεύουν σε μια καλή πορεία, έχοντας σύμμαχό τους ότι δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ωστόσο, το έργο του Άλαν Πάρντιου δεν θα είναι εύκολο μιας και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο, ενώ δεν έγιναν σημαντικές μεταγραφές. Αν ο Πάρντιου καταφέρει να «επιβληθεί» στα αποδυτήρια η σεζόν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο

Οι μεταγραφές της: Λοίκ Ρεμί (ΚΠΡ, δανεικός, επιθετικός)

Έφυγαν: Μεχντί Αμπέιντ (Παναθηναϊκός, δανεικός), Στιβ Χάρπερ (Χαλ), Τζέιμς Περτς (Γουίγκαν), Ντάνι Σίμπσον (ΚΠΡ)

Σάντερλαντ - Σε ιταλικούς ρυθμούς… πειθαρχίας

Ο Πάολο Ντι Κάνιο ήρθε την κατάλληλη στιγμή πέρσι, επέβαλε πειθαρχία και οι «μαυρόγατες» έμειναν στην Πρέμιερ Λιγκ. Τώρα όλοι αναμένουν πώς θα «στήσει» ο Ιταλός την ομάδα από την αρχή. Ήδη, ο 45χρονος τεχνικός έχει κάνει σχεδόν μια ντουζίνα μεταγραφές, ενώ τόσες είναι και οι αποχωρήσεις, και είναι απορίας άξιο ποια θα είναι η τελική εικόνα του συλλόγου.

Οι μεταγραφές της: Τζόζι Άλτιντορ (Αλκμάαρ, επιθετικός), Ελ Χατζί Μπα (Χάβρη, αμυντικός μέσος), Καμπράλ (Βασιλεία, αμυντικός μέσος), Ντιακιτέ (Λάτσιο, αμυντικός), Εμανουέλε Τζιακερίνι (Γιουβέντους, δεξιός εξτρέμ), Βίτο Μανόνε (Άρσεναλ, τερματοφύλακας), Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον (Γκέτεμποργκ, επιθετικός), Βαλεντίν Ρομπέρζ (Μαρίτιμο, αμυντικός), Ντάνκαν Γουότμορ (Όλτρινχαμ, επιθετικός)

Έφυγαν: Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ), Αχμέντ Ελμοχαμαντί (Χαλ), Ντάνι Γκρέιαμ (Χαλ, δανεικός), Μάθιου Κίλγκαλον (Μπλάκμπερν), Άλφρεντ Εντιαγέ (Εσκισεχίρσπορ, δανεικός), Ράιαν Νομπλ (Μπέρνλι), Άνταμ Ριντ (Μπέρτον), Μπεν Γουίλσον (Κέμπριτζ)

Σουόνσι - Ο πήχης ανεβαίνει

Την πρώτη της σεζόν (2011-2012) στην Πρέμιερ Λιγκ η Σουόνσι τερμάτισε 11η. Τη δεύτερη (2012-2013) δύο θέσεις πιο ψηλά. Φέτος; Φέτος οι απαιτήσεις του κόσμου της ομάδας, που την βλέπει να έχει όλα τα φόντα ώστε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, έχουν ανέβει, ειδικά από τη στιγμή που ο σύλλογος είναι ένα βήμα μακριά από τους ομίλους του Europa League.

Οι μεταγραφές της: Ζόρντι Άματ (Εσπανιόλ, αμυντικός), Τζόντζο Σέλβι (Λίβερπουλ, μέσος), Βιλφρέντ Μπονί (Φίτεσε, επιθετικός), Χοσέ Κάνιας (Μπέτις, αμυντικός μέσος), Αλεχάντρο Ποθουέλο (Μπέτις, επιθετικός μέσος), Τζερνέιντ Μιντ (Άρσεναλ, αριστερός μπακ), Αλέξανδρος Γκόγκιτς (Ολυμπιακός, μέσος)

Έφυγαν: Κέμι Αγκουστιέν (Μπράιτον), Κάιλ Μπάρτλεϊ (Μπέρμιγχαμ), Ντέιβιντ Κορνέλ ( Σεντ Μίρεν, δανεικός), Έντουαρντς (Σεντ Τζόνσον, δανεικός), Μαρκ Γκάουερ (Τσάρλτον, δανεικός), Άλαν Τέιτ (Γιόβιλ)

Σαουθάμπτον – Κι αν του κάτσει;

«Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα μπορούμε να διεκδικήσουμε μια θέση από αυτές που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, και γιατί να μην το καταφέρουμε;» είχε πει πριν από λίγο καιρό ο Μαουρίσιο Ποκετίνο και πολλοί μπορεί να τον πέρασαν για τρελό. Ωστόσο ο Αργεντινός έχει βάλει πλώρη για μεγάλα πράγματα, κάτι που φαίνεται και από τις μεταγραφικές κινήσεις που κάνει ή προσπαθεί να ολοκληρώσει. Οι Ντέγιαν Λόβρεν και Βίκτορ Γουανιάμα προστέθηκαν στο ήδη υπάρχον ρόστερ, που παίζει με… φτερά στα πόδια από τότε που ανέλαβε ο 41χρονος τους «αγίους», και αν ολοκληρωθεί και η μετακίνηση του Πάμπλο Οσβάλντο, το σημαντικό βήμα για μια πολύ ανοδική πορεία, θα έχει γίνει.

Οι μεταγραφές της: Ντέγιαν Λόβρεν (Λιόν, αμυντικός), Βίκτορ Γουανιάμα (Σέλτικ, αμυντικός μέσος).

Έφυγαν: Τόμι Φόρκαστ (Κλέμσφορντ), Φρέιζερ Ρίτσαρντσον (Μίντλεσμπρο), Στιβ ντε Ρίντερ (Ουτρέχτη), Ράιαν Ντίκσον (Κόλτσεστερ), Ντάνι Σόμπορν (Γιόβιλ), Ρίτσαρντ Τσάπλοου (Μίλγουολ), Μπεν Ρίβς (MK Ντονς), Βέγκαρντ Φόρεν (Μόλντε), Ντάνι Μπάτερφιλντ (ελεύθερος)

Φούλαμ- Με νέο ιδιοκτήτη για νέο ξεκίνημα

Ο Σαμίρ Καν διαδέχθηκε το Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ στην «κεφαλή» του συλλόγου και μια καλή πορεία θα ήταν ιδανική για την έναρξη των επιχειρήσεων του Πακιστανού επενδυτή στο ποδόσφαιρο. Ο Μάρτιν Γιολ πίεσε αρκετά τους ποδοσφαιριστές του στην προετοιμασία, με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να είναι και φέτος ο ποδοσφαιριστής που θα «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Οι μεταγραφές της: Αντέλ Τααράμπτ (ΚΠΡ, δανεικός, επιθετικός μέσος), Σάσα Ρίτερ (Κολωνία, δεξιός μπακ), Μάρτιν Στεκέλενμπουργκ (Ρόμα, τερματοφύλακας),  Ντέρεκ Μπόατενγκ (Ντιέπρ, αμυντικός μέσος), Φερνάντο Αμορεμπιέτα(Αθλέτικ Μπιλμπάο, αμυντικός), Ντάρεν Μπεντ (Άστον Βίλα, επιθετικός, δανεικός)

Έφυγαν: Κόρεϊ Γκαμέιρο (Σίντνεϊ), Νταν Μπερν (Μπέρμιγχαμ), Μαρκ Σβάρτσερ (Τσέλσι), Μαμαντού Ντιαρά (ελεύθερος), Σάιμον Ντέιβις (αποσύρθηκε), Μλάντεν Πέτριτς (ελεύθερος), Κρις Μπερντ (ελεύθερος)

Νόριτς – Να πετάξει με τον… «ιπτάμενο Ολλανδό»

Ο Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ αποτέλεσε το «μπαμ» της Νόριτς στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο Ολλανδός έκανε πράγματα και θαύματα στην παρουσία του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας  και μαζί με τον Γκάρι Χούπερ, αναμένεται να είναι και το «βαρύ πυροβολικό» των «καναρινιών». Ο Κρις Χιούτον έχει τις ικανότητες να οδηγήσει την ομάδα του σε μια καλή πορεία όπως η περσινή, αλλά ο ρεαλιστικός στόχος της Νόριτς είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Οι μεταγραφές της: Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, επιθετικός), Λερόι Φερ (Τβέντε, μέσος), Χαβιέ Γαρίδο (Λάτσιο, αριστερός μπακ), Μάρτιν Όλσον (Μπλάκμπερν, αριστερός μπακ), Γκάρι Χούπερ (Σέλτικ, επιθετικός), Κάρλο Νας (Στόουκ, τερματοφύλακας), Νέιθαν Ρέντμοντ (Μπέρμιγχαμ, μέσος)

Έφυγαν: Γκραντ Χολτ (Γουίγκαν), Τζέιμς Βον (Χάντερσφιλντ), Έλιοτ Γουόρντ( Μπόρνμουθ), Μαρκ Τίρνεϊ (Μπόλτον), Τζεντ Στιρ (Άστον Βίλα), Κρις Μάρτιν (Ντέρμπι), Τομ Αντεγιέμι (Μπέρμιγχαμ), Άντριου Σούρμαν (Μπόρνουθ, δανεικός)

Στόουκ - Παραμονή και τίποτε άλλο

Η Στόουκ δεν είχε αρκετά χρήματα για «ανοίγματα» και έτσι… επένδυσε σε προπονητή. Ο Μαρκ Χιουζ ήρθε να αντικαταστήσει τον Τόνι Πούλις, με το έργο του να μην είναι εύκολο. Η παραμονή θα είναι ο στόχος και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να επιτευχθεί, μιας και μεταγραφές έγιναν με το «σταγονόμετρο».

Οι μεταγραφές της: Μαρκ Μουνιέσα (Μπαρτσελόνα Β, αμυντικός), Χουάν Αγκουντέλο (Νιου Ίνγκλαντ –από το 2014-, επιθετικός), Έρικ Πίτερς (Αϊντχόφεν, αμυντικός)

Έφυγαν: Μάικλ Όουεν (αποσύρθηκε), Ζερμέιν Πέναντ (ελεύθερος), Ρόι Ντέλαπ (Μπάρτον), Μάθιου Λουντ (Ροτσντέιλ), Κάρλο Νας (Νόριτς), Ντιν Γουάιτχεντ (Μίντλεσμπρο), Μαμαντού Σιντιμπέ (ελεύθερος)

Χαλ - «Τίγρεις» ή… γατάκια;

Η Χαλ επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο για πολλούς θεωρείται από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας. Παρά την εμπειρία του Στιβ Μπρους στον πάγκο, οι μεταγραφές της προκαλούν αρκετά ερωτηματικά, όσον αφορά το πόσο επιτυχημένες θα είναι, και αναμένεται πως  θα χρειαστεί αγώνας για την παραμονή.

Οι μεταγραφές της: Τομ Χάντλστοουν (Τότεναμ, αμυντικός μέσος), Τζακ Λίβερμορ (Τότεναμ, μέσος), Γιανίκ Σαγκμπό (Εβιάν, επιθετικός), Ντάνι Γκρέιαμ (Σάντερλαντ, επιθετικός), Αχμέντ Ελμοχαμάντι (Σάντερλαντ, δεξιός εξτρέμ), Τζορτζ Μπόιντ (Πιτέρμπορο, αριστερός εξτρέμ), Στιβ Χάρπερ (Νιουκαστλ, τερματοφύλακας), Άλαν ΜακΓκρέγκορ (Μπεσίκτας, τερματοφύλακας), Κέρτις Ντέιβις (Μπερμιγχαμ, αμυντικός), Μέινορ Φιγκερόα (Γουίγκαν, αμυντικός)

Έφυγαν: Τομ Κέρνι (Μπλάκμπερν), Κόρεϊ Έβανς (Μπλάκμπερν), Τζακ Χομπς (Νότιγχαμ, δανεικός), Πολ ΜακΚένα (Ελεύθερος), Σέγι Ολοφιγιάνα (ελεύθερος)

Κάρντιφ - Η… πρωτάρα

Για την παρθενική της παρουσία στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ετοιμάζεται η Κάρντιφ, «κουβαλώντας» στις πλάτες της τον τίτλο της Τσάμπιονσιπ που κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Με τον Μάλκολμ ΜακΚάι να παραμένει στο «τιμόνι» του συλλόγου, τις πολύ σημαντικές προσθήκες των Κορνέλιους, Μεδέλ και Κόκερ και την εμπειρία του Μπέλαμι, οι νεοφώτιστοι ρίχνονται στη «μάχη» της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή και μεγάλη… αγωνία για τα ουαλικά ντέρμπι κόντρα στη Σουόνσι.

Οι μεταγραφές της: Κορνέλιους (Κοπεγχάγη, επιθετικός), Μεδέλ (Σεβίλλη, μέσος), Κόκερ (Τότεναμ, αμυντικός), Μπρέιφορντ (Ντέρμπι, αμυντικός), Μουρ (Μπρέντφορντ, τερματοφύλακας)

Έφυγαν: Πάρις (Μπρίστολ Σίτι), Ντάρκο (Επισκοπή), Νάγκετ (Μπρέντφορντ), Τζάρβις (ελεύθερος), ΜακΦαίλ (ελεύθερος)

Κρίσταλ Πάλας - Οι «αετοί» επέστρεψαν

Ως η ομάδα με το «φτωχότερο» (τουλάχιστον σε χρηματική αξία) υλικό από τους 20 «μονομάχους», μπαίνει στην… αρένα της Πρέμιερ Λιγκ η Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» του Ίαν Χόλογουεϊ τερμάτισαν στην 5η θέση της Τσάμπιονσιπ πέρυσι, ωστόσο οι εξαιρετικές τους εμφανίσεις στα πλέι-οφ, του έδωσαν το τελευταίο εισιτήριο για την άνοδο. Οι Σαμάκ, Καμπάνια, Τόμας, Γκέιλ και ο… αγέραστος Φίλιπς (έπαιζε πέρυσι ως δανεικός) καλούνται να καλύψουν το κενό της αποχώρησης, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Γουίλφρεντ Ζαχά. Ο Φίλιπς μάλιστα ήταν ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ με το εύστοχο πέναλτι στον τελικό της Τσάμπιονσιπ κόντρα στη Γουότφορντ πέρυσι.

Οι μεταγραφές της: Σαμάκ (Άρσεναλ, επιθετικός), Φίλιπς (Μπλάκπουλ, επιθετικός), Τόμας (Γουέστ Μπρομ, εξτρέμ), Μαράνζ (Μπορντό, αμυντικός), Αλεξάντερ (Ρέιντζερς, τερματοφύλακας), Γκράντιν (Μπλάκπουλ, επιθετικός), Καμπάνια (Σεβίλλη, μέσος), Ντόμπι (Μπράιτον, επιθετικός), Γκέιλ (Πίτερμπρο, επιθετικός)

Έφυγαν: Μόριτζ (Μπόλτον), Μάροου (Μπλάκμπερν), Πεντρόζα (Κρουζ Αζούλ), Ντιντάν (ελεύθερος), Ίστερ (Μίλγουολ), Χόλαντ (Μπρόμλεϊ), Ζαχά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Γιώργος Σιάφας - Τάσος Ξενόπουλος