Το χρήμα... έφερε την ευτυχία, ή μήπως όχι;

Τσιγκουνιές στην Αγγλία όσον αφορά τις μεταγραφές, δεν κάνουν. Είτε τους βγαίνει σε καλό, είτε όχι. Το england365.gr με αφορμή το ποσό που διατέθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Άνχελ Ντι Μαρία, παραθέτει τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές στην Μ.Βρετανία και αναλύει αν τα εκατομμύρια των αφεντικών... έπιασαν τόπο.

Το χρήμα... έφερε την ευτυχία, ή μήπως όχι;

Ο Ντι Μαρία, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή παίκτη στο Νησί, αφού, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 59,7 εκατ.λιρών.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν άμεσες, αλλά προτού τον δούμε επί... τω έργω, ουδείς μπορεί να κρίνει αν το ποσό είναι υπερβολικό ή όχι.

Κατά καιρούς, οι αγγλικές ομάδες – με πρώτη και καλύτερη τη Μάντσεστερ Σίτι – διαθέτουν αρκετά εκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση του ρόστερ τους, χωρίς όμως να γίνεται πάντοτε η πολυπόθητη... απόσβεση.

Στη χειρότερη περίπτωση όλων, αυτή της απόκτησης του Φερνάντο Τόρες από την Τσέλσι το 2011 έναντι 50 εκατ.λιρών και αμέσως μετά, αυτή του Άντι Κάρολ από τη Λίβερπουλ, έναντι 35 εκατομμυρίων.

Αυτά, όντως, ήταν... πεταμένα λεφτά.

Το england365.gr, λοιπόν, συγκέντρωσε τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές που έχουν γίνει στην Μ.Βρετανία και αναλύει αν και κατά πόσο έχουν δικαιωθεί τα μεγάλα αφεντικά που έβαλαν το χέρι στην τσέπη...

10. Ελιακίμ Μανγκαλά – Μάντσεστερ Σίτι (32εκατ.λίρες)

Αποκτήθηκε φέτος και όπως είναι λογικό, κανείς δεν μπορεί να έχει ακόμα σαφή εικόνα για την προσαρμογή του στα αγγλικά δεδομένα και την προσφορά του στη Μάντσεστερ Σίτι. Παρ' όλα αυτά, οι «πολίτες» διέθεσαν το ποσό των 32 εκατομμυρίων, έπειτα και από εισήγηση του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

9. Ρομπίνιο – Μάντσεστερ Σίτι (32,5 εκατ.λίρες)

Το 2008, όταν και μετακόμισε... μετά βαΐων και κλάδων στο Μάντσεστερ, φρόντισε τουλάχιστον την πρώτη του χρονιά να δικαιολογήσει – κάπως – τα χρήματα που διατέθηκαν για την απόκτησή του. Η νοοτροπία του, όμως, αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο για τον οποίο η καριέρα του Βραζιλιάνου άσου πήρε την... κατιούσα. Σε καμία περίπτωση, όπως φάνηκε, δεν άξιζε τα 32,5 εκατ.λίρες.

8. Φερναντίνιο – Μάντσεστερ Σίτι (34 εκατ.λίρες)

Έπειτα από μια σεζόν στη Σίτι, έχει πείσει για τις ικανότητές του. Μπορεί το ποσό σε ορισμένους να φαίνεται υπερβολικό, μπορεί άλλοι να το αποδέχονται, όμως, ο Φερναντίνιο, παρά το νωθρό ξεκίνημα της θητείας τους στους «πολίτες», έχει καταφέρει να «δέσει» στο κέντρο των Πρωταθλητών Αγγλίας.

7. Αλέξις Σάντσες – Άρσεναλ (35 εκατ.λίρες)

Οι άνθρωποι της Άρσεναλ έβαλαν φέτος το χέρι στην τσέπη και προχώρησαν στην απόκτηση του Αλέξις Σάντσες από τη Μπαρτσελόνα. Ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός δείχνει ακόμα να «ψάχνεται» και λογικό είναι, αφού βρίσκεται στο Λονδίνο ελάχιστο καιρό, όμως, ίσως ο τραυματισμός του Ζιρού του δώσει τη μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι άξιζε όσα εκατομμύρια δόθηκαν στους «μπλαουγκράνα», φορτώνοντας με γκολ τα αγγλικά δίχτυα.

6. Άντι Κάρολ – Λίβερπουλ (35 εκατ.λίρες)

Όχι. Σε καμία περίπτωση. Ίσως στη Λίβερπουλ «κλαίνε» ακόμα τα χρήματα που έδωσαν στη Νιούκαστλ για να πάρουν τον υψηλόσωμο επιθετικό και να δώσουν τον Φερνάντο Τόρες στην Τσέλσι. Ο Άγγλος, ουδέποτε δικαιολόγησε τα λεφτά ή... την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο κάθε φορά που τον καλούσε ο προπονητής του να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Παραχωρήθηκε στη Γουέστ Χαμ έπειτα από τρεις σεζόν στους «κόκκινους», όπου σκόραρε 11 φορές και πήρε ένα Λιγκ Καπ.

5. Χουάν Μάτα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (37,1 εκατ.λίρες)

Αποτελούσε τον «μαέστρο» της Τσέλσι, μαζί με τον Εντέν Αζάρ. Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο έπαψε να τον εμπιστεύεται, ο Ισπανός δεν ήθελε και πολύ για να φύγει και να αναζητήσει κάπου αλλού την τύχη του. Την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη τη βρήκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου τόσο πέρυσι επί Μόγιες, όσο και φέτος με τον Λουίς Φαν Χάαλ στην τεχνική ηγεσία, δείχνει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που είχε στερηθεί τον τελευταίο καιρό της θητείας του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

4. Σέρχιο Αγουέρο – Μάντσεστερ Σίτι (38 εκατ.λίρες)

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πως... έκανε απόσβεση ο Αργεντινός και μόνο με το γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΚΠΡ στο «Etihad», το 2012, χαρίζοντας τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ στους «πολίτες». Εκείνη η στιγμή θα τον συνοδεύει για πάντα στη μνήμη των φίλων της ομάδας του, όμως, ο Αγουέρο έχει αποδείξει πολλάκις γιατί εκείνα τα 38 εκατομμύρια των Αράβων ιδιοκτητών του συλλόγου, έπιασαν τόπο.

3. Μεσούτ Εζίλ – Άρσεναλ (42,5 εκατ.λίρες)

Έχει ακόμα πολλά να κάνει για να δείξει στον Αρσέν Βενγκέρ και τους οπαδούς της Άρσεναλ ότι έκανε καλά ο λονδρέζικος σύλλογος που «έσκασε» τα 42,5 εκατομμύρια για να τον πάρει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε άλλα ματς μπορεί να κάνει τη διαφορά, σε άλλα σου δίνει την εντύπωση ότι... ξενερώνει και βαριέται. Μπορεί να προσφέρει και να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας των «κανονιέρηδων» και η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη.

2. Φερνάντο Τόρες – Τσέλσι (50 εκατ.λίρες)

Θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη μεταγραφή στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πενήντα ολόκληρα εκατομμύρια δαπάνησε η Τσέλσι για να τον πάρει από τη Λίβερπουλ και ουδέποτε προκάλεσε ικανοποίηση στους διοικούντες και τους οπαδούς των «μπλε» με τις εμφανίσεις του. Ικανός για όλα. Έχανε... τα άχαστα, έβαζε κάποια, αλλά κυρίως, οι γκάφες του είναι αυτές που θα αφήσει να θυμούνται άπαντες στον λονδρέζικο σύλλογο όταν κάποια στιγμή πλέον αποχωρήσει.

1.Άνχελ Ντι Μαρία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (59,7 εκατ.λίρες)

Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η απόκτησή του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασύρθηκε και ντροπιάστηκε από την ΜΚ Ντονς για τον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ, γνωρίζοντας την ήττα με το βαρύ 4-0. Ο Λουίς Φαν Χάαλ δείχνει πως ακόμα ψάχνει τον τρόπο για να φτιάξει την ομάδα έτσι ακριβώς όπως τη θέλει και ευελπιστεί πως ο Αργεντινός εξτρέμ θα τον βοηθήσει πολύ στο πλάνο που έχει στο μυαλό του και θέλει να το μεταφέρει σε κάθε ματς της ομάδας, μέσα στο γήπεδο. Ίδωμεν...