Πάει για ρεκόρ 25ετίας ο Μαγκουάιρ στη Γιουνάιτεντ!
Ο πιο ακριβός αμυντικός. Με πολλή κριτική εις βάρος του. Με τον Σόλσκιερ να τον κάνει και αρχηγό της ομάδας. Και την καραντίνα να του προσφέρει την ευκαιρία να πάρει φόρα και να γίνει κάτοχος ρεκόρ 25 ετών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν παίξει και τα 9 εναπομείναντα παιχνίδια για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!
Δεν μπορεί κανείς να ξέρει πότε θα συνεχιστεί η φετινή σεζόν που επηρεάστηκε από την πανδημία και αναγκάστηκε να μπει στην αναβολή από τα μέσα του Μαρτίου...
Στο κορυφαίο πρωτάθλημα όπως και σε όλες τις υπόλοιπες Λίγκες όλοι τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δοθεί το «ok» και να μπορέσουν να επιστρέψουν στο γήπεδο.
Ο Χάρι Μαγκουάιρ μετακινήθηκε το καλοκαίρι από τη Λέστερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ποσό της μεταγραφής του να ξεπερνά αυτό για το οποίο η Λίβερπουλ πήρε τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ κι έτσι ο Άγγλος έγινε ο ακριβότερος αμυντικός, προκαλώντας συζητήσεις επί συζητήσεων για την αξία του και τα χρήματα που διέθεσε η νέα του ομάδα.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε και αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» και αυτή την περίοδο είναι ο άνθρωπος που επικοινωνεί με τη διοίκηση του κλαμπ και τους συμπαίκτες του για να διευθετήσει το ζήτημα των χρημάτων και των συνεπειών της πανδημίας.
Και μέσα σε όλα, μπορεί στο αγωνιστικό κομμάτι να σημειώσει ρεκόρ 25ετίας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν καταφέρει να παίξει κάθε λεπτό στα εναπομείναντα 9 ματς της αγωνιστικής περιόδου, όποτε κι αν ολοκληρωθεί αυτή!
Έχοντας συμπληρώσει 2.610 λεπτά συμμετοχής μέχρι και αυτή τη στιγμή σε 29 αγωνιστικές, είναι ο outfield ποδοσφαιριστής που δεν έχει απουσιάσει ούτε δευτερόλεπτο από τις υποχρεώσεις της ομάδας στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.
Αν καταφέρει να παίξει και σε όλα τα ματς που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του φετινού «Μαραθωνίου», τότε θα επαναλάβει το επίτευγμα του Γκάρι Πάλιστερ! Ο παλαίμαχος στόπερ, είχε καταφέρει να γίνει ο παίκτης που δεν είχε χάσει ούτε ένα ματς τις αγωνιστικές περιόδους 1992-1993 και 1993-1994.
Το ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο για το τρομερό ρεκόρ του Πάλιστερ είναι πως τότε, στα τρία πρώτα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ, υπήρχαν 22 ομάδες, επομένως ήταν 42 τα ματς κάθε σεζόν κι όχι 38!
Κώστας Ζάλιαρης