Ανακοινώθηκε η European Super League με Τσέλσι, μπαίνει και η Μπάγερν!

Το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζαμε, ίσως να έφτασε στην αρχή του... τέλους του. Οι 12 ομάδες που είχαν γίνει γνωστές από το απόγευμα της Κυριακής μαζί και με την Τσέλσι, ανακοίνωσαν την συμφωνία τους για την ίδρυση της κλειστής Λίγκας, European Super League! Περιμένουν ακόμα τρεις για να γίνουν 15, μπαίνει η Μπάγερν Μονάχου που παρουσιαζόταν αρχικά αρνητική!  

Ανακοινώθηκε η European Super League με Τσέλσι, μπαίνει και η Μπάγερν!

Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, οι Big-6 του αγγλικού ποδοσφαίρου, αποφάσισαν να τα κάνουν όλα... άνω – κάτω και με τη βοήθεια των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους, δημιουργούν την European Super League, για να έρθουν σε απόλυτη ρήξη με τις UEFA και FIFA, οι οποίες απειλούν με διαγραφή ομάδων από τις διοργανώσεις του και παίκτες που δεν θα μπορούν να παραβρεθούν στο Μουντιάλ του 2022!

Φυσικά απώτερος σκοπός είναι οι πλούσιοι να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες ομάδες, για την δομή και τις αξίες του ποδοσφαίρου, όσο κι αν οι ιθύνοντες την ESL, δηλαδή ο Πέρεθ, ο Τζόελ Γκλέιζερ και ο Αντρέα Ανιέλι, θέλουν να συνεργαστούν με τις UEFA και FIFA για να μην υπάρχει κόντρα...

Στις 12 ομάδες που ήδη ανακοινώθηκαν, αναμένεται να προστεθούν επίσης οι Μπάγερν Μονάχου, Λειψία και Πόρτο, όπως αναφέρει η Daily Mail, με τα ιδρυτικά στελέχη να έχουν κάνει γνωστό πως πολύ σύντομα θα έχουν γίνει 15...

Η European Super League θα περιλαμβάνει 20 ομάδες, 15 μόνιμες και άλλες 5 που θα προκρίνονται κάθε σεζόν.

Οι 20 σύλλογοι θα χωρίζονται σε δυο γκρουπ των 10, θα παίζουν όλες εντός κι εκτός έδρας με την καθεμιά αντίπαλο στον «όμιλο», οι τέσσερις πρώτες από το Α' και το Β' γκρουπ θα προκρίνονται σε νοκ-άουτ διαδικασία, όπου τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα είναι από δύο αγώνες. 

Στα νοκ - άουτ θα μπορεί να υπάρξει ζευγάρι της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ, απέναντι σε αυτή με την τελευταία καλύτερη επίδοση. Οι αγώνες θα προγραμματίζονται για τα μέσα της εβδομάδας, όπως γίνεται με το Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός από τον τελικό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 12:

«12 από τα ηγετικά clubs της Ευρώπης συναντήθηκαν και συμφώνησαν στην καθιέρωση μίας νέας διοργάνωσης, η οποία θα λαμβάνει χώρα στο μέσο της εβδομάδας, της Super League και η οποία θα κυβερνάται από τα ιδρυτικά μέλη της. Μαν. Γιουνάιτεντ, Μαν. Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ είναι τα ιδρυτικά μέλη και αναμένονται ακόμα τρεις σύλλογοι να προστεθούν σε αυτά τα μέλη, με τη διοργάνωση να ξεκινάει το συντομότερο δυνατό.

Τα ιδρυτικά μέλη ανυπομονούν να ξεκινήσουν συζητήσεις με τη FIFA και την UEFA, ώστε να δημιουργηθούν οι συνεργασίες που θα συμβάλουν για το καλό της νέας δομής, αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Η εν λόγω δημιουργία καθιερώνεται σε μία εποχή, κατά την οποία η πανδημία επιτάχυνε τις συνέπειες της αστάθειας του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου. Για τα επόμενα χρόνια, τα ιδρυτικά μέλη έχουν ως στόχο τη βελτίωση και τη μεταβολή της διοργάνωσης, ώστε οι κορυφαίοι σύλλογοι και οι κορυφαίοι παίκτες να μπορούν να ανταγωνίζονται σε σταθερή βάση.

To συντομότερο δυνατό θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη για τις γυναικείες ομάδες των συλλόγων, με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Η ετήσια διοργάνωση θα παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομική αύξηση και στήριξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μέσω μακρόχρονης δέσμευσης για πληρωμές χωρίς όριο, που θα αυξάνονται σε συνάρτηση με τα έσοδα. Αυτές οι πληρωμές αλληλεγγύης θα είναι σημαντικά υψηλότερες από όσες προκύπτουν από αυτές των τρεχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου δέσμευσης των συλλόγων.

Επιπλέον, η διοργάνωση θα χτιστεί πάνω σε βιώσιμα οικονομικά θεμέλια με όλα τα ιδρυτικά club να προσυπογράφουν σε ένα πλαίσιο δαπανών. Ως αντάλλαγμα για τη δέσμευσή τους, οι ιδρυτικοί σύλλογοι θα λάβουν ένα ποσό της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ, μόνο για να υποστηρίξουν τα επενδυτικά πλάνα για τις υποδομές τους και να καλύψουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ και πρώτος πρόεδρος της Super League, εξήγησε: "Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο και θα το πάμε στο σημείο που αξίζει στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο παγκόσμιο άθλημα, με περισσότερους από 4.000.000.000 οπαδούς και ευθύνη μας ως μεγάλοι σύλλογοι είναι να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες τους».