Αυτό το αόρατο χέρι που το λένε «παράδοση»…
Επέμενα στο χτεσινό κείμενο πως η Λίβερπουλ που θα παρουσιαζόταν κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι , θα ήταν εντελώς διαφορετική από το άψυχο συνοθύλευμα που έχασε με κάτω τα χέρια από την Μπόλτον. Δεν χρειάστηκε παραπάνω από δέκα λεπτά , στο τερέν του «Ανφιλντ» για να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές.
Είναι άλλο το να παίζεις μία πρόκριση και άλλο ένα ματς πρωταθλήματος και άλλωστε αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της Λίβερπουλ τα τελευταία 20 χρόνια, η σταθερότητα και η σοβαρότητα ανεξαρτήτως αντιπάλου. Για αυτό ενώ έχει κατακτήσει τίτλους την τελευταία δεκαετία δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα αν και δύο φορές συγκέντρωσε παραπάνω από 80 πόντους, το 2002 και το 2009, συγκομιδή που σε αρκετές άλλες περιπτώσεις θα αρκούσε για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια! Το γεγονός πως το πρωτάθλημα κρίνεται σε 38 ματς, οπότε ακόμη και όταν δεν παίζεις καλά σε κάποια οφείλεις να παίρνεις αποτέλεσμα, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της και το επιδεινώνει η επιθετική δυστοκία. Πάλι στο ματς με την Σίτι χρειάστηκαν σχεδόν 20 τελικές προσπάθειες και παραπάνω από 15 κόρνερ για να μπουν δύο γκολ, κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια. Το γεγονός πως βγάζει τόσες φάσεις καταρρίπτει οποιαδήποτε δικαιολογία πως δεν υπάρχει πλάνο ανάπτυξης. Αντίθετα είμαι πεπεισμένος και το έχω ξαναπεί πως με έναν σέντερ φορ σαν τον Ρας ή του Φάουλερ στα καλά του, αυτή η Λίβερπουλ που κάνει παραπάνω από 20 φάσεις σε κάθε ματς, θα ήταν πολύ παραπάνω στη βαθμολογία.
Οσο για την Σίτι πάλεψε πολύ να γυρίσει ένα ματς αλλά σε ένα γήπεδο που δεν έχει κερδίσει από το 2002 και έχει μόλις δύο νίκες σε 43 επισκέψεις, λειτούργησε και πάλι αυτό το ανεξήγητο πράγμα που λέγεται «παράδοση» και που ωθεί σαν αόρατο χέρι κάθε ομάδα που την έχει υπέρ της! Ο Μαντσίνι κατά βάθος όμως ανακουφίστηκε που η ομάδα του ξεμπέρδεψε με ένα ακόμη εμπόδιο αφού θα ήθελε πάρα πολύ να προσηλωθούν οι παίκτες του στο πρωτάθλημα, τον διακαή πόθο των οπαδών της ομάδας.
Στον τελικό η Λίβερπουλ θα είναι φαβορί με την Κάρντιφ για αντίπαλο, αλλά μην μας διαφεύγει της προσοχής πως τα μεγαλύτερα προβλήματα της τα είχε φέτος με τους λεγόμενους μικρούς και όχι με τους μεγάλους. Και αυτό θα είναι ένα τεστ χαρακτήρα.