Δεν είναι θέμα κρίσης αλλά κοινής λογικής

Αν στο τέλος της χρονιάς η ΚΠΡ υποβιβαστεί για ένα πόντο, τότε το χθεσινό ανθρώπινο λάθος στην αναμέτρηση με την Μπόλτον θα της έχει κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ίσως λοιπόν έφτασε η ώρα να χρησιμοποιηθεί άμεσα το Goalline Technology, ώστε να αποφευχθούν λάθη που στοιχίζουν πολλά περισσότερα από τη μη καταμέτρηση ενός γκολ.  

Δεν είναι θέμα κρίσης αλλά κοινής λογικής

Είναι αστείο στην δεύτερη δεκαετία του 21ου  αιώνα να μη χρησιμοποιείται ένα τόσο απλό πράγμα. Από τη στιγμή που ήδη οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί  χρησιμοποιούν την κάμερα πάνω στη γραμμή, είναι αδιανόητο να μένει ανεκμετάλλευτη αυτή η δυνατότητα, τουλάχιστον στις μεγάλες διοργάνωσεις. Θέλω να δεχθώ την άποψη του Μισέλ Πλατινί ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίσει να ζει με τη διαδικασία του ανθρώπινου λάθους και όχι με συνεχείς διακοπές για να συμβουλεύεται κάποιος το βίντεο. Ο Γάλλος έχει δηλώσει άλλωστε ότι στην καριέρα του κέρδισε αλλά και έχασε τίτλους από ανθρώπινα λάθη, αναφερόμενος στο πέναλτι που κέρδισε η Γιουβέντους απέναντι στη Λίβερπουλ και φυσικά τον τίτλο αλλά και στον αποκλεισμό της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 κόντρα στους Γερμανούς.

Όμως καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ανθρώπινο λάθος. Σε περιπτώσεις για ένα μαρκάρισμα εντός περιοχής ή στο ερώτημα για το αν μια φάση σηκώνει αποβολή ή όχι, μπορώ να το δεχθώ. Όμως σε ένα τόσο ξεκάθαρο ζήτημα, για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή, στη σημερινή εποχή της νανοτεχνολογίας, είναι άμεσα αντιληπτό ότι αν σταματήσει το παιχνίδι για ένα λεπτό προκειμένου να σιγουρευτούμε για το αν ήταν γκολ ή δεν ήταν, δεν είναι θέμα κρίσης αλλά γεγονός. Ένα ξεκάθαρο γεγονός μάλιστα, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη χρονιά μιας ομάδας. Δεν είναι θέμα κρίσης λοιπόν αλλά κοινής λογικής.

TAGS: