Η άγνοια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα!
Πρόκειται για την μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που έχει πιο πολλά Κύπελλα Πρωταθλητριών (δύο το 1979 και το 1980) από πρωταθλήματα στην χώρα της! Όμως φαίνεται πως η νέα ιδιοκτησία της Νότιγχαμ Φόρεστ επιθυμεί να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ και για μία αρνητική επίδοση: αυτή της διαρκούς αλλαγής προπονητών!
Η οικογένεια Αλ Χαζάουϊ από το Κουβέιτ, που έγινε η νέα ιδιοκτήτρια του συλλόγου παίρνοντας τις μετοχές το καλοκαίρι, πριν καν στεγνώσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια, έκανε την πρώτη κίνηση της, απολύοντας τον τεχνικό Στιβ Κότεριλ. Λίγες μέρες μετά προσλαμβάνοντας τον Σον Ο’Ντρίσκολ, το στόμα των νέων αφεντικών έσταζε μέλι λέγοντας για τα μεγαλόπνοα σχέδια που είχαν! Στις 26 Δεκεμβρίου, τον απέλυσαν παρά την εντυπωσιακή νίκη με 4-2 επί της Λιντς Γιουνάιτεντ, με την ομάδα στην όγδοη θέση και την επόμενη μέρα ο Σκωτσέζος τεχνικός Αλεξ ΜακΛίς τον αντικατέστησε. Η αιτιολογία ήταν πως είχε την εμπειρία για να οδηγήσει την ομάδα σε ανοδική πορεία! Τελικά μόλις έξι εβδομάδες αργότερα, έφυγε και αυτός, αφού τα αποτελέσματα σίγουρα δεν βοήθησαν, αλλά μόνο ως φάρσα μπορεί κάποιος να εκλάβει αυτά που συμβαίνουν και που το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιτείνουν την ανησυχία και την αβεβαιότητα στα αποδυτήρια.
Ως πρώτο φαβορί για να αναλάβει είναι ο Ρόι Κιν, που διαθέτει ωστόσο εκρηκτικό χαρακτήρα και μπορεί να υπήρξε τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά οι προσπάθειες του ως τεχνικού έως τώρα στην Σάντερλαντ και στην Ιπσουιτς απέτυχαν. Ο Κιν που έκανε όνομα ως παίκτης στη Νότιγχαμ Φόρεστ πριν μετακινηθεί και κερδίσει τα πάντα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ίσως δώσει στον σύλλογο την αρχηγική φυσιογνωμία που του λείπει, αλλά αυτό δεν φτάνει! Πιθανώς πολύ καλύτερη περίπτωση θα ήταν ο Νάιτζελ Ατκινς που ανέβασε δύο κατηγορίες την Σαουθάμπτον και απολύθηκε χωρίς καμία λογική πριν λίγες μέρες από τους «Αγίους» αν και τους είχε αήττητους επί έξι ματς! Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει απέξω και ανακατωτά το τι χρειάζεται μία ομάδα σε αυτές τις κατηγορίες και η ενδέκατη θέση που βρίσκεται η Νότιγχαμ δεν είναι κάτι απαγορευτικό για να εισέλθει στα πλέι οφ. Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως χρειάζεται και ενισχύσεις. Κάτι που δεν έγινε αυτή τη μεταγραφική περίοδο (γεγονός που επιδείνωσε τη σχέση του ΜακΛίς με τη διοίκηση) οπότε η δουλειά όποιου έρθει είναι δύσκολη από την αρχή!
Πάντως από την αρχή της σεζόν έχουν απολυθεί πέραν των δύο προπονητών και πολλά σημαντικά διοικητικά στελέχη, ανάμεσα τους και ο διευθυντής ανάπτυξης και υποδομών Φρανκ Κλαρκ, παλιά δόξα της ομάδας και προπονητής της όταν τερμάτισε στην τρίτη θέση το 1995 και προκρίθηκε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1996. Γενικά η συμπεριφορά των νέων ιδιοκτητών απέναντι σε αυτούς που υπήρχαν στον σύλλογο πριν, μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά. Σε τελική ανάλυση φυσικά, αυτοί έβαλαν τα χρήματα τους και έχουν κάθε δικαίωμα να «τρέξουν» έναν σύλλογο όπως επιθυμούν, ωστόσο οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν ιδιαιτερότητες. Η Φόρεστ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, αλλά η λογική όλων αυτών των πλούσιων ιδιοκτητών που ξοδεύουν πολλά χωρίς να έχουν ιδέα για το πώς μπορεί μία τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει, μαζί με την έμφυτη αλαζονεία που χαρακτηρίζει όλους σχεδόν τους Άραβες λόγω χρημάτων, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα!